Vij5 Podcast – Ontwerpen

met Geen reacties

In de Vij5 podcast nemen Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst (oprichters van Vij5) je mee in hun wereld door met elkaar en met andere mensen uit hun netwerk in gesprek te gaan!

Aflevering 1 – Stap 1 van Vij5: Ontwerpen

In deze aflevering gaan Arjan en Anieke met elkaar in gesprek om dieper in te gaan op het onderwerp ‘ontwerpen’.

anchor link

Deze podcast is op verschillende platforms te beluisteren via Anchor.fm (by Spotify) of rechtstreeks via de link hieronder:

‘Vanuit onze studio & showroom in Eindhoven vervullen we een verbindende rol tussen ontwerpers, makers en kopers. Hierbij doorlopen we steeds 5 belangrijke stappen.

Ontwerpen is de eerste stap in ons proces. Aan de basis van Vij5 staat het ontwerpen van functionele en esthetische producten voor het interieur. Naast het feit dat we zelf ontwerpers zijn, werken we als ondernemers ook graag samen met andere ontwerpers om bij te dragen aan het succes van hun studio’s. Ondertussen werken we met veel plezier samen met een flinke groep ontwerpers die dicht bij ons staan, een mix van jong talent en gerenommeerde namen.’

“Met de Vij5 collectie brengen we een ode aan het ambacht van de product ontwerper; we vinden dat dit vak gekoesterd mag worden en in deze podcast leggen we uit waarom.”

Arjan & Anieke

De ontwerpen in de Vij5 collectie ontstaan vaak vanuit de essentie van productontwerp en verleiden je om een bestaand product op een nieuwe manier te zien of te gebruiken. Ze vormen een interessante afwisseling tussen herkenning en verrassing. Design beïnvloed niet alleen de functie, maar ook de beleving van een product. Een goede ontwerper kan de vorm en de functie van een voorwerp zo bepalen dat het resultaat mooi maar ook functioneel is. Dit maakt een ontwerp in onze ogen interessant.

Met de Vij5 collectie brengen we een ode aan het ambacht van de product ontwerper; we vinden dat dit vak gekoesterd mag worden en in deze podcast leggen we uit waarom.’

Vij5 producten
genoemd in
deze podcast