OBJECT Rotterdam 2020

met Geen reacties

Van 7-9 februari was Vij5 te zien tijdens één van de mooiste (althans, vinden wij) design evenementen van Nederland: OBJECT Rotterdam. Een must-see voor verzamelaars, professionals en andere liefhebbers van design, interieur, mode, kunst en architectuur. Vij5 was te vinden op de eerste verdieping van het mooie HAKA gebouw: een volledig gestript architectonisch monument dat dateert uit de jaren dertig. Het gebouw was wederom het ideale decor voor onze collectie.

Highlights

Tijdens OBJECT hadden we een aantal producten extra in de spotlights staan, waaronder de TweeDoek in de nieuwe kleuren mosterdgeel, mintgroen en neutraal. Van alle producten die we lieten zien was de TweeDoek verreweg het populairst onder de bezoekers van OBJECT! ‘Waarom heeft nooit iemand dit eerder bedacht?!’ is waarschijnlijk wel de meest gemaakte opmerking 😉

vij5 object2020 6 1

Naast de TweeDoek stonden er nog twee producten in de spotlights:

Een nieuwe versie van de Align lamp

Deze lamp is al sinds 2017 onderdeel van de Vij5 collectie, maar voldeed nog niet helemaal aan onze wensen. Daarom hebben we de lamp doorontwikkeld en was het tijdens OBJECT tijd voor een her-introductie. Align is een minimalistische lamp, waarvan het ontwerp is gebaseerd op een eenvoudige metalen halve bol. De lamp is ontworpen door de getalenteerde Duitse ontwerpster Antje Pesel en kan op verschillende manieren worden gebruikt, omdat het elektriciteitssnoer en de ophangkabel van elkaar gescheiden zijn.

Een nieuwe witte versie van de Tap Water Carafe

Op veler verzoek produceren we de Tap Water Carafe, ontworpen door Lotte de Raadt, nu ook in een witte/neutrale versie. Deze variant van de karaf maakten we een aantal keer in opdracht voor het bekende restaurant Blue Hill Farm in New York. Dankzij deze early adopters is de witte karaf nu dus ook onderdeel van de Vij5 collectie.

Over OBJECT:

OBJECT is geen doorsnee designbeurs. Directeur en curator Anne van der Zwaag selecteert en scout elke editie zowel bewezen als aanstormend talent in uiteenlopende designdisciplines. Hierbij schenkt zij altijd bijzondere aandacht aan vernieuwend materiaal- en kleurgebruik. Aanstormende namen worden afgewisseld met bekende labels; juist die combinatie maakt de beurs elke keer weer verrassend. Alle getoonde designs zijn te koop en de makers zijn aanwezig om hun werk ter plekke toe te lichten. Deze editie deden meer dan 150 ontwerpers mee.

object haka

Over het HAKA gebouw

Het HAKA-gebouw ligt aan de rand van het Vierhavensgebied, dat in snel tempo is uitgegroeid tot het mekka voor creativiteit in Rotterdam. Het markante pand is in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer. Dudok Groep ontwikkelt het HAKA-gebouw binnenkort tot bruisend bedrijfsverzamelgebouw compleet met horeca en een rooftopbar. Bezoekers van OBJECT kunnen voor de transformatie nog één laatste keer een kijkje nemen in dit bijzondere Rotterdamse Rijksmonument.