Pigments & Porcelain + Outline Rainbow Cutlery

Vij5 x Maarten Baptist

Bestaat uit 2x roze Pigments & Porcelain mok 300 ml + 2x special edition Outline cutlery lepel ‘Rainbow’.

 59,95

Toevoegen aan Wishlist
Toevoegen aan Wishlist

Gratis verzendkosten (binnen Nederland) vanaf 25 euro!

Omschrijving

Pigments & Porcelain door Alissa + Nienke

Pigments & Porcelain is een onderzoek naar het door elkaar vloeien van kleuren in vloeibare porselein, resulterend in een serie handgemaakte, unieke producten.

Door het gebruik van verschillende kleuren porselein in één traditioneel gietproces, wordt het ontstaansmoment gevangen in het eindproduct. Soms strak, soms zwierig, kleurrijk of subtiel, maar altijd geleid door het stromen van de vloeibare porselein en de bewegingen die gemaakt werden tijdens het proces.

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van Pigments & Porcelain op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!


Outline Cutlery ‘rainbow editie’ door Maarten Baptist

Voor een extra feestelijk effect combineren we de Pigments & Porcelain mok met een bijzonder lepeltje uit de ‘Outline Cutlery’ serie van Maarten Baptist. Perfect voor een mooie latte of een kop thee met een flinke schep honing.

Maarten ontwierp dit bestek als afstudeerproject aan de Design Academy Eindhoven. Hij had een diner met vrienden in gedachten voor wie hij iconische tools wilde ontwerpen. Zijn eerste schetsen bestonden uit zeven sets waarbij elke set een van zijn vrienden kenmerkte. Uiteindelijk studeerde hij af met één set die ieders persoonlijkheid belichaamde. Het bestek is gemaakt van 18/08 roestvrij staal, dat zeer duurzaam is.

De speciale ‘Rainbow’ editie is gemaakt met PVD (Physical Vapour Deposition) coating, een kras vaste coating en 100% voedselveilig.

Specificaties