Soapstone Geometry

De Soapstone Geometry is een kaasplankje; het plankje zelf is gemaakt van een perfect rond gesneden stuk speksteen uit Finland, gecombineerd een roestvrij stalen driehoek welke dient als kaasmes. Door het mes bij het serveren in een stuk kaas te plaatsen, wordt er een compositie gecreëerd waar ook de kaas onderdeel van is.

“Brengt eetbare en niet-eetbare vormen en materialen samen in een compositie.”

 

 49,00

Nog slechts 1 direct uit voorraad leverbaar!

Toevoegen aan Wishlist
Toevoegen aan Wishlist
Levering: Indien op voorraad, binnen 1 á 2 werkdagen verstuurd

Gratis verzendkosten (binnen Nederland) vanaf 30 euro.

Omschrijving

Het Soapstone Geometry kaasplateau is zowel visueel als filosofisch geïnspireerd door de Bauhaus-beweging. Het object is gebaseerd op twee eenvoudige geometrische vormen: een perfect rond gesneden stuk speksteen gecombineerd met een roestvrij stalen driehoek welke dient als kaasmes. Door het mes bij het serveren in een stuk kaas te plaatsen, wordt er een compositie gecreëerd waar ook de kaas onderdeel van is.

Als basis is gebruik gemaakt van een bijzondere 2,8 miljard jaar oude speksteen, afkomstig uit de ruige natuur van Oost-Finland. Deze steen, die van nature sterk en niet-poreus is, heeft ook zeer goede thermische eigenschappen: de steen kan met de kaas in de koelkast worden geplaatst ter voorbereiding en blijft koel tijdens het serveren, waardoor de houdbaarheid van de kaas bij kamertemperatuur wordt verlengd.

Meer weten over dit product?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van de Soapstone Geometry op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Ontdek hier andere mooie keuken accessoires in de Vij5 collectie.

Specificaties

in collectie

sinds 2017

materiaal

roestvrij staal