Vij5 / Webshop / Aanbiedingen / Malda (b-keus)

Malda (b-keus)

Malda (말다) betekent ‘oprollen’ in het Koreaans. Deze minimalistische hanglamp bestaat in de basis dan ook uit een opgerold vel Forbo Desktop linoleum.

Lampen worden compleet geleverd met snoer, fitting en lichtbron.

Aanbieding: Deze serie bestaat uit een aantal b-keuze items die gemaakt zijn bij de ontwikkeling van de lamp. Ze zijn precies zoals de productiemodellen zijn/worden, maar hebben kleine imperfecties die je praktisch niet ziet als hij eenmaal hangt. Belangrijkste is dat we hier de ‘outline’ van de lamp met de laser snijden om alles op de milimeter nauwkeurig te krijgen, hierdoor is er lichte terugslag zichtbaar van de laser op de randen van het Forbo. In de productie worden de lampen CNC gesneden en zijn ze zo perfect zoals we ze graag zien 🙂

 159,00

Levering: Van dit product is een kleine voorraad beschikbaar, binnen 1 á 2 werkdagen verstuurd (neem bij meerdere stuks even contact op)

Tot en met Kerst: Gratis verzending binnen Nederland op alle accessoires, verlichting & kleine meubels (m.u.v. kerstkaarten, koolzaadwas kaarsen en losse navulsets).

Gratis verzending van accessoires & verlichting naar België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg & Denemarken vanaf €150, de rest van Europa vanaf €250.

TIP: Ontvang nu een gratis set Vij5 kerstkaarten bij iedere bestelling in onze webshop boven de €100,-. Ze zijn natuurlijk óók los (bij) te bestellen!

Omschrijving

Het flexibele materiaal wordt in vorm gesneden, simpelweg rondom een aluminium frame gerold en vervolgens met een aluminium band gefixeerd. Op deze manier wordt een driedimensionaal gevormde lampenkap geconstrueerd vanuit een plat vlak, gebruikmakend van slechts een aantal simpele productiehandelingen. Het linoleum dat gebruikt wordt voor deze lamp is afkomstig van reststromen uit de meubelindustrie.

Malda is ontworpen door Studio PESI, een Zuid-Koreaanse ontwerpstudio opgericht door Byounghwi Jeon. Hij ontwikkelde deze lamp om een nieuwe methode te verkennen waarbij hij een driedimensionaal gevormde lamp wilde construeren gebruikmakend van slechts een aantal basis productieprocessen. Malda ‘draagt’ letterlijk een stuk materiaal als lampenkap en geeft daarmee een podium aan de verschillende kleuren en materiaaleigenschappen ervan.

Meer weten over dit product?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van de Malda op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Specificaties

materiaal

aluminium, Forbo Furniture Linoleum, poedercoating

kleur

4183 Pistachio, 4185 Powder, 4176 Mushroom, 4157 Pearl, 4166 Charcoal, 4174 Conifer

productie

afwerking en assemblage bij Vij5, lokaal geproduceerd in Nederland

lichtbron

Inclusief E27 dimbare LED lichtbron 8W (vervangt 60 Watt)

in collectie

sinds 2020

afmetingen

diameter ca. 24 cm, hoogte ca. 18 cm

merk

Vij5

ontwerper

Studio PESI