Malda (prototypes)

Malda (말다) betekent ‘oprollen’ in het Koreaans. Deze minimalistische hanglamp bestaat in de basis dan ook uit een opgerold vel Forbo Desktop linoleum.

Lampen worden compleet geleverd met snoer, fitting en lichtbron.

Aanbieding: Deze serie bestaat uit een aantal prototypes die gemaakt zijn in de ontwikkeling van de lamp. Ze zijn precies zoals de productiemodellen zijn/worden, maar hebben kleine imperfecties die je praktisch niet ziet als hij eenmaal hangt. Belangrijkste is dat we hier de ‘outline’ van de lamp met de laser snijden om alles op de milimeter nauwkeurig te krijgen, hierdoor is er lichte terugslag zichtbaar van de laser op de randen van het Forbo. In de productie worden de lampen CNC gesneden en zijn ze zo perfect zoals we ze graag zien 🙂

 149,00

Toevoegen aan Wishlist
Toevoegen aan Wishlist
Levering: Van dit product is een kleine voorraad beschikbaar, binnen 1 á 2 werkdagen verstuurd (neem bij meerdere stuks even contact op)

Gratis verzendkosten (binnen Nederland) vanaf 30 euro.

Omschrijving

Het flexibele materiaal wordt in vorm gesneden, simpelweg rondom een aluminium frame gerold en vervolgens met een aluminium band gefixeerd. Op deze manier wordt een driedimensionaal gevormde lampenkap geconstrueerd vanuit een plat vlak, gebruikmakend van slechts een aantal simpele productiehandelingen. Het linoleum dat gebruikt wordt voor deze lamp is afkomstig van reststromen uit de meubelindustrie.

Malda is ontworpen door Studio PESI, een Zuid-Koreaanse ontwerpstudio opgericht door Byounghwi Jeon. Hij ontwikkelde deze lamp om een nieuwe methode te verkennen waarbij hij een driedimensionaal gevormde lamp wilde construeren gebruikmakend van slechts een aantal basis productieprocessen. Malda ‘draagt’ letterlijk een stuk materiaal als lampenkap en geeft daarmee een podium aan de verschillende kleuren en materiaaleigenschappen ervan.

Meer weten over dit product?

Ontdek de Vij5 stappen in het proces van de Malda op de collectie pagina met meer beeldmateriaal en achtergrondinformatie!

Specificaties

materiaal

aluminium, Forbo Furniture Linoleum, poedercoating

kleur

4157 Pearl, 4166 Charcoal, 4174 Conifer, 4176 Mushroom, 4183 Pistachio, 4185 Powder

productie

afwerking en assemblage bij Vij5, lokaal geproduceerd in Nederland

lichtbron

Inclusief E27 dimbare LED lichtbron 8W (vervangt 60 Watt)

in collectie

sinds 2020

afmetingen

diameter ca. 24 cm, hoogte ca. 18 cm

merk

Vij5

ontwerper

Studio PESI

SKU: Malda_prototypes Categorieën: , ,