Sandpaper
Tray

De Sandpaper Tray is een chique basic die zijn naam dankt aan de gebruikte techniek. Het dienblad is gemaakt van aluminium waar met de hand verschillende vlakken in worden geschuurd.

Omdat elk vlak zijn eigen richting heeft en de vlakken elkaar op sommige plaatsen overlappen, ontstaat een gebalanceerd grafisch patroon. Het dienblad heeft vanuit elke hoek gezien een ander uiterlijk, omdat het licht verschillend reflecteert in de geschuurde oppervlakten.

Varianten

de Vij5
stappen
van de
Sandpaper Tray

Transparantie van de keten is voor ons vanzelfsprekend.

Dat betekent bij ons niet alleen informatie geven over waar iets geproduceerd is. Onze keten begint namelijk veel eerder: bij de ontwerper van het product!

We vertellen je dan ook graag het hele verhaal. Klik op de knoppen om de verschillende stappen te ontdekken:

ONTWERPEN + VERTALEN

De Sandpaper Tray is ontworpen door het Eindhovense interieurontwerp bureau BAAS & KLEINBLOESEM, opgericht door Thomas Baas en Anne Kleinbloesem. Thomas en Anne wilden een bruikbaar object maken dat een eerlijke en pure techniek kon laten zien die Thomas eerder gebruikte voor zijn afstudeerproject. Waar Anne haar creativiteit en gevoel voor materiaal en kleur inbrengt, vindt Thomas de weg naar realisatie. Samen creëren ze een gebalanceerde wereld van kleur en sereniteit.

BAAS & KLEINBLOESEM

VERZAMELEN

De Sandpaper Tray is sinds 2016 onderdeel van de Vij5 collectie. Het is een chique basic welke een mooie aanvulling is in iedere interieurstijl. Subtiel decoratief als gevolg van de gebruikte productietechniek en functioneel door het lichte gewicht. Wij zijn vooral gecharmeerd van het feit dat het dienblad vanuit elke hoek gezien een ander uiterlijk heeft, omdat het licht verschillend reflecteert in de geschuurde oppervlakten.

Wij zijn vooral gecharmeerd van het feit dat het dienblad vanuit elke hoek gezien een ander uiterlijk heeft.

Arjan & Anieke

MAKEN

De ‘Sandpaper Tray’ wordt geproduceerd door een combinatie van toegewijd handwerk en een industrieel afwerkingsproces. Als eerste wordt het  aluminium met de hand geschuurd in vlakken. Omdat elk vlak zijn eigen richting heeft en de vlakken elkaar op sommige plaatsen overlappen,  ontstaat een gebalanceerd grafisch patroon. Na het schuren wordt het dienblad geforceerd in zijn uiteindelijke vorm en geanodiseerd voor een sterke gekleurde toplaag.

In het schema hiernaast kun je de herkomst van alle onderdelen terugvinden.

Anodiseren is een veel gebruikte behandelmethode voor aluminium waarbij de oxidehuid een beschermende laag op het aluminium geeft. De oxidelaag is volledig geïntegreerd in het materiaal en vormt een sterke moleculaire verbinding.

MATERIALEN PASPOORT

Sandpaper Tray

Aluminium

De Sandpaper Tray is gemaakt van lichtgewicht aluminium. De vorm wordt in Amsterdam (NL) geforceerd om een mal heen.

Schuren

handmade t
eindhoven purple outline t

Het patroon wordt er met de hand in geschuurd waardoor de industriële techniek een handmatige touch krijg. Dit gebeurd door de ontwerpers zelf in Eindhoven (NL).

Anodiseren

Tot slot wordt hij in Veldhoven (NL) geanodiseerd.

Verpakking

recycle icon

Op-maat-gemaakte bruin-kartonnen verpakking van 80% gerecycled karton, geproduceerd in Nederland

Afmetingen

Diameter 45cm, hoogte 2,5cm

In Vij5 collectie sinds 2016

DELEN

Wil je de [su_post field=”post_title”] in het echt zien?

Kom naar onze showroom in Eindhoven of ga langs bij één van onze ambassadeurs of andere verkooppunten.

Grotere aantallen of toepassing in een project?

Neem even contact op met Arjan en vraag hier een offerte aan.

sandpapertray brass wordpress 3

Vij5 webshop

Alle producten van Vij5 zijn natuurlijk ook rechtstreeks via onze eigen webshop te bestellen:

Je kunt onze showroom en werkplaats bezoeken om onze producten in het echt te zien, voelen en ervaren! Wij werken vanuit een karakteristieke bedrijfshal aan de Hallenweg in Eindhoven. Hier zijn alle Vij5 producten te zien en te koop en voorzien we je graag van persoonlijk advies.

Vij5 Showroom open op afspraak: onze showroom is open op afspraak voor pers, interieurprofessionals en consumenten. Wil je langskomen als consument? Plan dan bij voorkeur alleen een afspraak wanneer je interesse hebt in een specifiek product.

Je kunt hiervoor een afspraak maken in onze online agenda.

Exacte locatie op Google Maps 

Ambassadeurs

Een Vij5 Ambassadeur is, net als wij, groot fan van de Vij5 collectie. Het is niet zomaar een verkooppunt, maar een winkel die nét even wat meer weet over onze producten. Er is altijd iemand aanwezig als aanspreekpunt die je alles kan vertellen over de Vij5 collectie!

Vij5 Ambassadeurs zijn specialisten in bijvoorbeeld onze verlichting, meubels en/of accessoires en voorzien je graag van advies. Er is een mooie selectie van producten uit onze collectie in de winkel aanwezig. Wanneer een item niet in de winkel voorradig is dan kan een Ambassadeur deze wél altijd voor je bestellen.

Verkooppunten

Naast Ambassadeurs, heeft Vij5 ook een geselecteerd netwerk van verkooppunten binnen Nederland en daarbuiten. Verschillende (online en offline) designwinkels, interieur- en lichtadviseurs voeren een kleiner deel van onze collectie. Zij kunnen je ook adviseren over onze producten en kunnen artikelen voor je bestellen als deze niet direct uit voorraad leverbaar zijn.